söndag 31 oktober 2010

Nätet = sant?

You´re an Earth Personality enligt ett test, på nätet. Mörkblått, grått och brunt är en jord-personlighets färger. Det låter som muntra färger... Men jag gillar mörkblått faktiskt, speciellt ihop med orange. Och grått ihop med svart, när det randar sig. Kanske inte så mycket brunt. Brunt har jag inte så mycket erfarenhet av. Brunt ihop med ljusblått är rätt så fint, ibland.

lördag 30 oktober 2010

Incoming message

Vår ytterdörr har numera ett budskap. I nyaste affären i stan, full med de mest nödvändiga onödigheter, hittade vi tre pratbubblor för 20 spänn, inklusive krita, att skriva med.

Lördag

Vävdagar i Glimåkra tors-fre-lö. Planen var att åka dit i torsdags men jag var helt slut, efter att ha vikarierat på min lediga dag, så jag sköt på besöket till idag. Mycket fint att titta på, inte alls mycket folk och så härligt höstväder. Jag införskaffade vadmal från Hemslöjden, lila och orange, kraftig och fin vadmal och så fem keramikhjärtan. Trevlig utflykt men inte så mycket handlat.


Vad är detta för en liten hög i min hall? Ärtpåsar, såklart. Eller egentligen rispåsar. De är perfekta att ha på idrotten eller när det är lite trist i klassrummet. Tar man upp en sån, då ba´va´och kastar loss "Fånga!!" Busenkla att sy, av stuvbitar och så fyll med 170 gram ris. O-kokt.



måndag 25 oktober 2010

Halva terminen kvar!


På jobbet firar vi att halva terminen har gått! Det görs ordentligt, med fyra olika sorters äppelkaka, en riktig äppelkake-buffé. När föräldramötet är över, firas det med whiskey. Dock inte gemensamt på jobbet. Tur det, kanske.

Min son och jag sitter på varsin våning i huset och spelar samma musik; Pet Shop Boys med It´s A Sin och Always On My Mind. Kul, va`. Kommer ni ihåg de gamla godingarna? Men sedan fortsätter hans Spotifylista med ett jäkla bröl (vid förfrågan upplyser han mig att det är Parkway Drive, bandet alltså med Boneyard, låten dårå) medan min lista fortsätter med Weeping Willows. Och det är inte riktigt samma musikstil.

söndag 24 oktober 2010

Vant-säsongen 2010



Knåpade ihop en vante, efter eget huvud. Förra vintern hade jag en "hang-up" på flätor och stickade en mängd vantar med flät-mönster. Jag tänkte sticka upp en del av de garner som ligger på hög, har en del nystan i knalliga färger.

lördag 23 oktober 2010

Lördag i oktober




Vi är i flyttartagen. Äldste sonen flyttar i helgen till sin flickvän och vi passar på att flytta runt lite i huset. Yngste sonen har redan lagt beslag på den äldstes rum, han har spetsat på det ända sedan heltäckningmattan lades in. Vi kom på, att om vi flyttar en vägg däruppe, så blir det maximalt bra. Så har vi ju våren och sommaren räddad också, med att packa ner och flytta saker, riva, bygga ny vägg, måla tapetsera, packa upp saker. Det gäller att inte ha för mycket fritid.

torsdag 21 oktober 2010

21 oktober

Vääääääääääldigt kort livstid, för höstblommorna i år. Hade jag vetat att det skulle ligga snö, i mitten av oktober hade jag satt ut tomten direkt.

Framsida


Mina arbetskollegor som ingår i svenska-gruppen, har föreslagit, att vi ska samla ihop de skönlitterära böcker som vi läst under åren och gjort egna uppgifter till, i en pärm. Visst är det en smart idé! Jag håller på med Gummi-Tarzan i min trea så jag har redan gjort planeringen, jag ska bara göra en lite snyggare layout på arbetet (än mina handskrivna A6-lappar som är gemade i kalendern). Svenskgruppen skulle fixa en pärm som ska stå i kopieringsrummet och jag tänkte erbjuda dem, denna etikett, att ha på pärmen. Minus katthåren, då alltså. Den katten saknar totalt respekt för hantverk. Bara det värmer och går att ligga på, så bryr hon sig inte om det är ett yllebroderi eller kökshandduken.

klara att slå in

Det är hög tid att börja med julklappar, tycker jag. Kanske inte de ätbara julklapparna, som brownies med pepparminskross eller rocky road-godis utan mer de bärbara. Som vantar, till exempel. Och nä, jag ska inte ge dem till mig själv, det finns faktiskt fler som heter rund-punkt-med-prickar-i.

söndag 17 oktober 2010

Flyttfåglar


Just det, jag har ju glömt berätta... mina grannlåtsfåglar hängde jag upp i lärarrummet. Sådär bara, inget velande eller ältande. Så många fina kommentarer jag fått! Och nu kom rektorn och frågade om de inte skulle hänga kvar, dvs att skolan köper in dem. Tjooohooo!

morgondagens outfit


Imorgon går jag till jobbet, all dressed in second hand. På loppisen idag fyndades en lejongul manchesterjacka och tre par spriljan nya leggings. I fredags hittade jag en nästan ny jeanskjol på Fiskartorget och sedan innan har jag skönaste stövlarna, för 95 kr på loppis, såklart. Hela jag nysvidad, från topp till tå för under 200 kr. Fast jag ska använda leggingsen ett par i taget. Inte alla tre par på en gång. Det hade ju sett knas ut.

söndag 10 oktober 2010

Små eller stora

Helt rätt, enbokomdagen, inte sitta och gnälla, så kan man inte ha det. Jag rotade i garnsamlingen och hittade färgerna petrol och lime, i ullgarn. Lade upp 40 maskor och stickade slätt. Under tiden såg vi Sherlock Holmes, den nya varianten med Robert Dowey jr (jag reserverar mig för stavningen). Det blir Randiga halvvantar till min grå jacka. Nu ska jag dekorera och sätta knappar till och så virka en kant längst upp så att det inte rullar sig. Vilka knappar? Roströda eller en rad med småå grå knappar?


För övrigt så var filmen, Sherlock Holmes är inte dålig men heller inte superbra. Skådespelarna är inte fy skam och själva karaktären är det bra tänkt kring, men storyn.... tunn som vattvälling och inte så slipad, varken dialogen eller handlingen. Jag skulle ha gjort den helt annorlunda. Bättre och vassare. Hur nu det skulle gå till. Jag som har svårt att bestämma vilken färg på knapparna. Roströda stora eller grå små? Kanten ska i alla fall virkas roströd. Och likaså runt tummen. Eller sy med langettstygn? Kanske om jag tar grå knappar så ska kanten virkas i grått? Eller sy med langettstygn?

lördag 9 oktober 2010

Trååååkigt


Boooooooooooring, jag har inget att göra. Förutom att diska, laga mat och putsa fönster och sånt. Men inget projekt eller kuliga grejor. Trååååååååkigt!

fredag 8 oktober 2010

After-work



Firade fredag med en after-work-tur till Gittes tygkällare i Rinkaby. Jag är på jakt efter vadmal och enligt deras hemsida skulle det finnas både fin vadmal och grövre. Det finns stor sortering av färger bl a fin grön, duvblå och klarröd. Jag köpte endast en halvmeter och det är ett test, jag är tveksam till tyget. När damen i kassan skulle klippa så blev kanten fransig och det går att dra fransar ur tyget. Denna vadmal är inte alls så stompad som vadmal ska vara utan den är mer vävd. Grejen med vadmal är ju att det går att sy fast utan att man behöver tänka på att fålla eller kasta kanten. Hmmmm... Jag får väl prova.

torsdag 7 oktober 2010

Stickväska

Stickväskan anlände i tisdags och titta så fiffig: vändbar så att den är som två! Fickor på bägge sidor och superduper-trendiga trähandtag. Tack så mycket E-zignz, för väskan och för vad den innehöll. Ett nystan gosigt svart alpackagarn. Hoppas att det löst sig med branden på jobbet!


måndag 4 oktober 2010

Efterlysning

Ingen stickpåse i brevlådan idag. Kära, kära stickpåse-sändare, finns du?? Något som hänt?

söndag 3 oktober 2010

Utflugna

För cirka ett år sedan, gick jag en kurs som hette "Sy grannlåtsfåglar" Vi satt en hel söndag och sydde fåglar i vadmal och prydde dem med allsköns grannlåt. Jag klippte ut några fåglar, efter mönstret som jag köpt och sydde ihop dem men sedan blev det inte mer. De blev bara liggande. Tills igår, när jag lite planlöst rotade i diverse påsar och hittade dem igen. Jag blev sittandes i två timmar och sydde fast vingar och ögon, pyntade dem och trädde i upphängningar. ÅÅÅHHHH, vad kul detär att sy grannlåtsfåglar. Så nu har jag en liten samling på fem färdiga grannlåtsfåglar. Jag funderar lite på att ta med dem till jobbet och hänga dem som en liten utställning i vår foajé. Skolan har nyligen renoverats och vi har inte så mycket till utsmyckningar än. Det kan man väl göra?









lördag 2 oktober 2010

alltså, vi snackar persilja

Så här blev det fjärde paret pimpade fingervantar. Det är väl inte allra bästa kvalité på vantarna, de är rätt så tunna och det hänger trådar lite här och var. Men det är kul så länge det varar. sa spetälskan.
Efter besöket på tippen idag, så körde jag in till torget och bad att få persilja för kontanterna i börsen. 45 kronor hade jag skramlat ihop och för det fick jag en rejäl duska. Två plastpåsar knökfulla ligger nu i frysen och det räcker ett tag. Persilja är en av mina favvo-kryddor men resten av familjen är skeptiska.


fredag 1 oktober 2010

Fredag kväll


Nu fick jag tänka till lite...Har jag fått en stickpåse eller inte? Nä, jag kan inte dra mig till minnes, att jag packat upp någon stickpåse..Och visst var det väl sista september som de skulle skickas? Kära stickpåse-sändare; är det något som hänt? För visst finns du väl?
Och så vilar vi oss i form, inför helgen. Plantera om blommor står på schemat. Inte någon favoritsysselsättning alls.

Gröna vantar



Mina gröna vantar prydde jag med en tulpan på höger vante. Sen tänkte jag att man kunde ju själv få skapa sig en bild av en egen tulpan. Så på den vänstra vanten skrev jag istället.



Två par

Grå vantar med text på och blå vantar med blommor och blader.


Kallt om tårna


Det är kallt om tassarna på mornarna nu. Men ännu inte så kallt, att det befogar tumvantar. Inte än , i alla fall. Jag är svårt skadad från barnsben, att börjar man för tidigt med varma kläder så har man ju inget att ta på sig är det blir riktigt kallt. Likadant med att sitta med ytterkläder på i bilen eller inomhus, kan man inte göra-a-a-a. Men ett par tunnare fingervantar kan man ju börja med och jag hittade fem par magiska vantar på stora varuhuset (det som har ett x i mitten.) Fram med nål och tråd, ladda med ett avsnitt av Vita Huset och voila´; dekorerade vantar. Bild kommer, jag vet, dumnt att skriva om saker man gör utan att visa bild i inlägget.