söndag 30 oktober 2011

Speciellt bra söndag

Idag bakade jag tunnbröd, tillsammans med sju damer. Vi kavlade och naggade kletig deg i en liten röd bakstuga, med vedeldad bakugn. Ut kom stora fina, (vissa, i alla fall) tunnbrödskakor som doftade anis och fänkål. Kvalitétstid en tråkig söndag.

tisdag 25 oktober 2011

Hmmm, är det den annalkande vargavintern som han förbereder sig på??

Jag kommer hem, efter jobbet. Byter om och donar, fixar lite. Möter KM vid diskbänken där han står och gräddar våfflor. Han frågar hur jag haft det och det har varit helt ok och jag frågar honom hur hans dag har varit:
-Jodå, bra. Men veckan är ju inte slut än!

torsdag 20 oktober 2011

Jag är avbildad i köket!! Fast inte så platt


Det här är våra nya bänkskivor i köket. Jättefina. Jag gillar dem jättemycket. Mönstret är en exakt kopia av mina bristningar på magen. Fast mina är inte gjorda av ek.

onsdag 19 oktober 2011

Vantar på november


  • Ett par med svarta tulpaner och texten "vantverk"
  • ett par med gröna tulpaner
  • ett par med texten "Vart jag mig i världen händer"

Men de hör inte ett ord av vad du säger

Hej nya skor, välkomna till mig! Vi ska nog kunna ha lite kul på vägen, tillsammans med randiga strumpbyxorna.

Inre röster

-Jamen Mia, borde du inte plugga idag? Det är ju faktiskt tenta på onsdag.
-Nej, jag borde åka på utflykt till Laxens hus i Mörrum med min käre brorsson F. Han önskar sig faktiskt det, i födelsedagspresent.
-Visst, men du är ju ledig från jobbet, för att studera.
-Nu hör jag dig väldigt dåligt...kan jag be att få återkom...sprak, bzzzz, knaster...

onsdag 12 oktober 2011

nästa projekt, kanske...

Jag vet inte riktigt om jag skulle våga ha denna på väggen hela tiden...

söndag 9 oktober 2011

Vink, vink...


Vantar på gång. Den tiden är kommen. Vant-tiden. Eller så är den bra på väg , i alla fall.Vantarna är stickade i grå i Eskimå och det garnet är mjukt och gosigt att sticka i MEN det är synnerligen odrygt. Ett nystan räcker inte långt, knappt till en vante, med tumme och allt. De blev lite stora i handen men alldeles lagom i tummen. Hm, då funkar det inte att tova dem i maskinen eftersom då tovas ju allt. Tummen också. Så jag tog till handvalkning, med varmt vatten och såpa, först i handfatet och sedan på plastmattan i badrummet. Fungerade alldeles utmärkt att gnugga vanten, rätt så rejält, till rätt form, på plastmattan. Den är ju lite knölig och ojämn så det blev bra friktion. Nu ligger vantarna på tork och sedan ska det broderas och appliceras lite blommor, tror jag.

Innan kålsoppan


Nya skållrikar, innan det kom kålsoppa i dem. Helt lagom i format. Sex nya tallrikar för 40 spänn.

Nya skor, kanske?

Sommaren är nu officiellt bortstädad ur hallen. Endast kängor och rejäla skor äger tillträde till skohyllan och alla sandaler och tygskor ligger i garderoben. Hösten är här! Då kan man spatsera omkring i sådana här finkängor, från H&M. Och det vill man ju, finspatsera, alltså. . Fast inte i skor från H&M. Jag gillar inte affären. Passar inte mig. Men det finns ju andra skoaffärer.