söndag 28 oktober 2012

Slå hål på påhitt


Hålpipor, check! Med dem slår man lätt som en plätt hål i gummiduken. Hörselskydd rekommenderas, det ringer fortfarande i öronen efter hammarslagen. Nu har jag fått slagförbud. Min käre make menar på att arbetsmiljöverket förbjuder slag med hammare i köket samtidigt som film ska visas i TV-rummet. Pytt, tänkte jag. Arbetsmiljöverket hade inte något emot att  TV-rummet förvandlades till en snickeriverkstad när en bokhylla formad som en båt, skulle tillverkas.

Det kan ju finnas fler som vill ha samma



Jag fortsätter med mina gummismycken. Nu har jag nästan tjugo olika modeller. Kanske jag skulle börja göra fler än ett par av varje?

Höst, underbara höst

Vilken höst! Snorkallt på morrnarna, rimfrost i skägget och underbara färger på löv. Varje morgon, efter tåget på promenaden ner till jobbet går jag förbi ett hus med vildvin på väggarna och färgen har djupnat till alldeles varmvinrött nu.

Projekt som kanske blir en julklapp, mormorsrutor i cerise och mörkt limegrönt. Funderar på att foga ihop dem med blått virkgarn, som ligger och dräller  här hemma och därefter montera dem på en kudde.

söndag 14 oktober 2012

Bara sådär, varsågod!

Nackdelen med att fylla år mitt i sommaren, är ju att oftast är släkt och vänner på resande fot då. Inte alls hemma eller så är de upptagna med annan släkt och vänner. Mitt i sommaren har jag heller inte så mycket kontakt med arbetskamrater heller, de har man ju sagt "hej då" till och "vi ses till hösten igen". Det går liksom inte att, som i den dagliga kontakten annars under terminerna, smyga in att  imorgon är min födelsedag. Då är det bra att ha arbetskollegor, som 12 oktober kommer med överraskning; teaterbiljett och middag, varsågod, din födelsedagspresent för 2011 och 2012. Tack , sa jag och mumsade heta chilikryddade spareribs och njöt av Cats.

Eller njöt och njöt... Jag ångrar så, att jag inte googlade pjäsen innan och kollade upp vad den handlar om. Nu gick jag miste om hälften av nöjet, ungefär eftersom handlingen eller skeendena bärs fram av texten till musiken. Det var svårt att uppfatta texten och därför hängde jag inte riktigt med i svängarna. Men skådespelarna var utmärkta och sjöng superbra. Nästa gång vill jag njuta av den på engelska!

Vattenkatten?

Den här lilla katten gillar tydligen att hålla till i utrymmen, mestadels fyllda med vatten.

Det har ju för bövelen regnat HELA helgen

 Plan A för denna helg var att åka in till stora staden och köpa lite prydnad, till förstukvisten. Ni vet, efter sommarblommornas bortgång så behövs det annat som lyser upp lite; en prydnadskål, lite mossa, kanske en pumpa i rolig form. Men vädret inbjöd inte till att åka någonstans. Det har regnat från fredag natt tills nu, söndag kväll. Hur mycket kan det regna, liksom?

Nåja, om inte plan A går att genomföra krävs det en plan B. Och den visade sig vara, att göra  fler gummismycken, bl a ett armband. Nu behöver jag mer gummimatta. Och att komma utanför husets ytterdörr. Ryggen kräver en promenad, efter allt stillasittande. Bäst att lyda.


Vad är det här? Ett hängsmycke? Eller ett örhänge utan kompis?

onsdag 10 oktober 2012

Då behöver man ju ha något att sälja också.




En kompis frågade om vi skulle stå och sälja på julmarknad i år.
- Kan vi väl, svarade jag.

På resande fot

Vi åkte en tripp till Irlands huvudstad, Dublin för att fira födelsedag. Min KM ville ha det så. Han ville också ha en liten kaka. Då fick han en  liten kaka. Den lilla kakan smakade så gott att sedan gick vi tillbaka och köpte två stora också. De kvalade in på övre halvan av  topp-tio-listan över goda kakor direkt.

 Dublin är lagom stor stad, pubar precis överallt så att man behöver inte gå sig  utmattad eller förbli törstig någon längre tid. Vi bodde mitt i nöjesområdet, vid Temple Bar och det visade sig vara ett synnerligen trevligt kvarter; ut genom dörren, gick nerför trappan och så var man mitt i bland hantverksaffärer, caféer, restauranger och så pubar, så klart. Vi stannade fem nätter och åkte på en utflykt, med Paddywagons, upp till Giant´s Causeway och Belfast. KM är nöjd med resan. Bra det.