söndag 10 oktober 2010

Små eller stora

Helt rätt, enbokomdagen, inte sitta och gnälla, så kan man inte ha det. Jag rotade i garnsamlingen och hittade färgerna petrol och lime, i ullgarn. Lade upp 40 maskor och stickade slätt. Under tiden såg vi Sherlock Holmes, den nya varianten med Robert Dowey jr (jag reserverar mig för stavningen). Det blir Randiga halvvantar till min grå jacka. Nu ska jag dekorera och sätta knappar till och så virka en kant längst upp så att det inte rullar sig. Vilka knappar? Roströda eller en rad med småå grå knappar?


För övrigt så var filmen, Sherlock Holmes är inte dålig men heller inte superbra. Skådespelarna är inte fy skam och själva karaktären är det bra tänkt kring, men storyn.... tunn som vattvälling och inte så slipad, varken dialogen eller handlingen. Jag skulle ha gjort den helt annorlunda. Bättre och vassare. Hur nu det skulle gå till. Jag som har svårt att bestämma vilken färg på knapparna. Roströda stora eller grå små? Kanten ska i alla fall virkas roströd. Och likaså runt tummen. Eller sy med langettstygn? Kanske om jag tar grå knappar så ska kanten virkas i grått? Eller sy med langettstygn?

6 kommentarer:

Pernilla sa...

Jag gillar de små grå knapparna bäst, men det roströda garnet är jättesnyggt. Säkert inte till så mycket hjälp. Du bestämmer ändå själv i slutänden.

annika sa...

De roströda tycker jag att du ska ta! Det blir snyggt till den roströda virkkanten!

Tusse Fox sa...

Absolut roströda när du tar det till kanten!

En bok om dagen sa...

Jag har ingen aning! Men jag är glad över att du välte ut dina garner och hittade på något kul! ;-)

Sunna sa...

ursnygga, håller på de röda

Blenda sa...

Jag tror det blir snyggt med de röda knapparna! Annars är det väldigt snyggt med turkos/lime!
:-)
/Blenda