onsdag 30 januari 2013

Ät nötter istället

Fördelar med vädret just nu:
  1.  jämfört med 22 minusgrader så känns plus 4 som rena milda västern
  2. inte någon behöver skotta
  3. snöbollskrig på skolgården har upplösts av  sig själva, inte av att någon lärare stått och ryat
  4. om man har tappat något i snön så dyker det upp nu "det som göms i snö kommer fram i tö, pling, pling" ni vet gamla dängan... (nej, jag hittade inte ett kilo prima högrev, jag menade rent allmänt vad man har tappat/förlagt)
Finns det några nackdelar, då? Tja, det skulle ju kunna  vara, att när KM kommer på FÖR SENT att det inte längre är minus 22 ute , utan ba "lägg i spisen, pekka" och  fortsätter tok-elda, då blir det saataanaa perkilä varmt.

I natt vaknade jag 03.30 med sprängande huvudvärk och kunde sedan inte somna om. Dagen fortsatte med öm skalle och först vid eftermiddagskaffet kunde jag räta på halsen. Det slog mig då! En hallongrotta, full med kemiska sockerarter intogs under  gårdagens kväll och det av den enkla anledningen "den fanns ju där". Ger mig f-n på att den skickade sina sockermissilsspjutspetsar rätt ut i blodomloppet med destination hjärnbarken och gav sig inte förrän de satt inborrade i nävern. Note to self:  ge f-n i sockret. Minnesbild nummer sju: hallongrotta innehåller gift, DDT, homoslyr, karbamid och arsenik. Den vill dig inte väl. Släpp inte in den.

1 kommentar:

Sunna sa...

vaknade i morse till -12 gr och hela helgen har det snöat, här blir det två hallongrottor idag...