lördag 17 september 2011

Gurkburk

Gurka. Ättiksgurka. Lätt som en plätt att göra. Cykla ner till torget och köp Västeråsgurka, dillkronor och pepparrot. Cykla inom Matöppet på väggen hem och komplettera med gula senapsfrön. Tvätta gurkorna noga, skölj dillkronorna, tärna pepparroten och häll kokande vatten i burkarna som du tänker använda (för säkerhetsskull sköljde jag dem med atamon också). Klar? Då kokar du upp vatten, ättika, socker och salt. Skiva gurkorna tunt, och varva gurkor och pepparrotstärningar. Lägg dillkronor högst upp och senapsfröna. Häll på lag så att det täcker och låt stå svalt.

Tre stora burkar och en mini har jag nu i köket och jag kan nästan inte vänta tills de är klara. Det tar ett tag innan de är krispiga och smaken är klar. Sen ska jag äta ättiksgurka till allt!

1 kommentar:

Sunna sa...

guuud så gott, och lite slatgurka också mums