söndag 24 juni 2012

Någon som har erfarenhet av kil i armen? Inte sil, herregud, vad tror ni om mig?!

Hör ni, kan ni hjälpa mig att tänka kring det här: min spedetröja version 1.1 växer så saktelig och nu har jag delat för fram-och bakstycke.I mönstret delar man det bara rakt av, hälften fram och hälften bak och så stickar man bara vidare (ett stycke i taget men det fattade ni ju). Jag har dock maskat av tio maskor vid bägge armhål (bra jobbat Mia, att du kom ihåg att göra det på bägge sidorna) och tänker plocka upp för armarna och sticka dem uppifrån och ner. Så småningom, jag är inte där än. Men nu undrar jag; har någon klok människa out there, stickat och monterat en kil i armhålet någon gång? Hur ska man tänka? Blir det bra? Jag inbillar mig att det blir lite mer rörelsefrihet i plagget.
Om man lyfter armen så skulle kilen se ut såhär. Hälften av kilen sitter i livet och hälften sitter i ärmen. Ärmen får man ju i så fall sticka öppen de första centimetrarna innan man sluter den och stickar runt. Ni hör att jag tänker högt, va?

1 kommentar:

Blenda sa...

Alltså, jag har väl inte direkt gjort det, men jag har för mig att jag läst i "Koftans Kofta"-häftet om armhålskil... Kolla där, beskrivningen finns ju på nätet, så kan du kanske få lite idéer till hur du ska göra!

Jag läser förresten The Name of the Wind nu, och jag blir så imponerad över vilket skickligt hantverk författaren gjort där... Grymt, så tack för tipset!

Ha det gott/Blenda