torsdag 29 maj 2008

Mitt bidrag till kulturen

Idag var jag på biblioteket och lånade en drös med stickböcker - jag lämnade också tillbaka en annan drös med stickböcker. Jag hade en svag aning att de kunde vara en liten aning försenade och mycket riktigt; 7 dagar försenade var de. Det kostade mig 147 kronor!!!!!!! Jag hittar inte på och jag överdriver inte med en endaste liten krona. 147 kronor kostar 7 dagars försening för 6 böcker. Jag trodde att jag skulle kvävas av ilska. Nu är återlämningsdagen för nästa drös med böcker inskriven i almanackan. 26 juni MÅSTE böckerna vara inne annars har jag inte råd att gå på biblioteket fler gånger.

Hittade två favoriter i högen. I Sticka, romantiskt, modernt och kvinnligt fann jag en kofta där framstycket stickas på diagonalen. Bakstycke och ärmar stickas med raglan- intagningar och sedan plockar man upp maskor utmed sidan på bakstycket och upp över ärmarna och stickar framstycket i spetsstickning. Den är så söt.

Här hittade jag ett linne som var kantad med I-snoddar. Det är ett enkelt linne i rött som är kantat med svart-vit snodd och snodden stickas fast på ett mycket finurligt sätt. Effektfullt och fiffigt. Sommaren är räddad!

5 kommentarer:

Eva i Halmstad sa...

Hej
Känner igen de där med lite smal över ryggen, de var ju de som min kofta var.
Jag har snart stickat ifatt mej, alltså kommit så lång som jag var innan jag rev upp, håller på att maska av för halsringningen.
Det är verkligen en seg stickning, men jag tror att koftan blir bra.
Den boken sticka romantiskt är fin,jag har den och håller på med ännu en kofta ur den, vardagskoftan som är på baksidan av boken.
De kan bli dyrt ibland på biblan.

Ha en go helg på dej.
Eva.

Anonym sa...

Hm ,det är därför jag inte lånar mer ,det blev så dyrt.Men det är fantastiskt att kunna låna så mycket utan kostnad.
Sliter på med min blå kofta men det är ingen rolig stickning så jag måste ha något att varva med.Ha en skön helg i värmen
Bente

Bim H-D sa...

*ler*
De två böckerna står i min bokhylla, en av alla hyllorna ;) Hobbyhyllan kanske den bör kallas??? ;)
Må så grankott...

Medea sa...

Jag är också en som försörjt biblioteket med kaffepengar men försöker skärpa mig med påminnelse i mobilen men jag missar ibland ändå =)

Koftan med framstycket på snedden är ju ursnygg. Jag vill också ha den och har tänkt ett entrådigt ullgarn tex. När jag skulle köpa det i min LYS hade de inte ullgarn på sommaren. Tala om maktdemonstration. "Nu är det sommar o då stickar vi med bomull o lin". Men jag har så många stickningar på gång ändå så jag kanske borde vänta till hösten.

Min Tråd sa...

HEJ!
Har försökt mig på den lilla koftan på framsidan i kritvitt bomullsgarn, Petit Mandarin. Tycker den är ursöt!
Baksidan var ingen suck, men framsidan...... där har jag kört fast. Den får nog ligga till sig lite i stick-korgen.