måndag 23 augusti 2010

ATC-kort


ATC-kort? Har ni koll på det? I senaste numret av Hemslöjden finns ett uppslag med historien bakom ATC-kort och hur de utvecklats. Hur rolig idé som helst. Man tager vad man haver och skapar ett kort. Det kan vara stickat, virkat, broderat, målat, täljt... Två regler att hålla sig till:


  • måtten ska vara 6,4 x 8,9 cm. Det är för att man ska kunna förvara sina kort i plastfickor för andra byteskort, t ex hockeybilder eller pokemonkort.

  • man får inte sälja korten. ATC betyder Artistic Trading Card, alltså konstnärliga samlarkort och att de inte ska värderas i pengar.

När man gjort sitt kort, namnar och daterar kort. Man kan också serienumrera dem om man gjort en hel serie, ungefär som när man trycker bilder. Många kära bloggare har hakat på idén med ATC-kort och jag vill också vara med. Som Toktova , här och Assis hantverk gör jag fem kort. Ett byter jag med slöjdfröken på skolan som jag jobbar på och de andra fyra ger jag till er. Kommentera inlägget och de fyra första får ett kort. Ska vi säga så?

4 kommentarer:

Medea sa...

Vad spännande det låter! Klart jag vill få chansen till att få ett sånt kort. Nu ska jag kolla lite mer vad det innebär!!

Timeout sa...

Jag är inte någon samlare men det låter kul.

En bok om dagen sa...

Ja! Jag är också nyfiken! Och det kan inte bli galet om det är du som tillverkar! ;-)

Pernilla sa...

Det låter riktigt spännande. Måste läsa på lite mer om det.