fredag 20 augusti 2010

Fredag, igen!

Dagens skada; slö kniv behöver slipas. Håller brynet i vänster hand och slipar kniven tills kocken är nöjd. Slår sedan ner kniven, nu riktigt vass, på vänster knoge. Stort sår (relativt stort sett alltså, allt är relativt) blöder ner diskbänk och papperstussar. Nu har det blött ner plåstret också. Note to self: prova knivens skärpa på något annat istället.

Första veckan på jobbet avklarad. Lite mör i kroppen efter att ha burit och kånkat, trött i huvudet av att tänka och surrig i öronen av allt gott prat. Jag jobbar med en ny arbetskamrat och vi är på hålla-på- att- lära-känna- varandra-stadiet, alltå vi är på smekmånad. Ni vet, sådär lite försiktigt tassande runt viktiga saker, och undersökande frågor "vem är du, egentligen". Jag har stor förhoppning att det ska kunna bli riktigt bra, trots inte alltid de bästa förutsättningar.

2 kommentarer:

Renée sa...

Det är jobbigt detta med att börja jobba med någon ny. Jobbigare än man tror faktiskt! Man får ta en massa ansvar som man inte är van vid och bara att behöva berätta en massa information kan ju göra vem som helst helt krampig i kinderna. Hoppas ni kommer att trivas med varandra!

elisabet sa...

Maken säger alltid att vassa knivar ger så fina snitt när man skär sig.
Vilket händer mig ofta när jag använder hans knivar :-)