söndag 12 september 2010

BokpratLäst ungefär en tredjedel av tredje och avslutande (?) delen i Hungerspelen-trilogin av Suzanne Collins. Sådär än så länge, kan jag tycka. Det händer inte så mycket i början. Men den tar sig, när det äntligen börjar hända saker i boken. Jag läste Gummitarzan av Kirkegaard, trevlig läsning i en kvart. Eleverna som jag har nu, är inte så läsglada så jag tänkte ett läs-tema med Gummitarzan, gör nog susen! Den är ljuvlig och kan användas till många diskussioner. Det är ju inte så lätt att heta Ivan Olsen.


3 kommentarer:

Renée sa...

Jag lästa alla böcker av Ole Lund Kirkegaard när jag var en liten skit och vad jag älskade dessa böcker! Han är ju fenomenal på att hitta på roligheter!

Timeout sa...

En klassiker!
Själv kämpar jag med Hundraåringen för att få börja på Knit two.

Blenda sa...

Hej! Är nästan klar med Mockingjay, men vill inte riktigt läsa de sista sidorna än - då är det ju över! Jag håller med om att det var lite transportsträcka i början, och totalt vet jag inte riktigt vad jag tycker om boken, beror ju lite på hur den slutar. Men jag gillar framför allt huvudpersonerna skarpt!

Apropå Hundraåringen - har hört så mycket om den, och fick låna den av en kompis som höjde den till skyarna. Och jag är inte främmande för fantasifulla historier, älskar tex Salman Rushdi's böcker. Men den här har jag inte lyckats ta mig igenom, är halvvägs. Mest ett stort "jaha"...