lördag 4 september 2010

Vår egen kräftskiva


Nu haver jag vilat, sover gott i det nya sovrummet. Ett glas vin, till maten på fredagskvällen gör ju susen också, då somnar man ju efter tjugo minuter. Förhoppningsvis har man hunnit sätta sig i soffan så att man inte hamnar i sopptallriken... Vi hade kräftsoppa igår, med varma baguetter. Det är så gott att man storknar: bryn tio rivna morötter, häll på vatten så att det täcker och smula ner två fiskbuljongtärningar. Låt puttra i en kvart. OM man vill ha en slät soppa så kan man mixa den efter puttrandet. Annrs kan man låta den vara och blanda ner en burk créme fraiche, ett paket kräftost (sån vanlig från Kavli, vad kan det vara i en sådan, 400 gram?) och lite dill. Smaka av med citronsaft, kanske lite mer salt, vitpeppar, kanske ännu mer citron - morötterna är söta och créme fraichen gräddig och då kan man behöva bryta av med det syrliga. Låt hela härligheten bli genomvarm, servera med avrunna kräftstjärtar och ett gott bröd. Klatt! Det var nog det närmaste kräftskiva, KM och jag kommer i år.

1 kommentar:

Susilull sa...

Det lät verkligen smaskigt, och så enkelt! Hoppas ni hade en trevlig kväll!
Våra färska räkor kostade 159 kr/kg igår. Kungskrabban var väldigt god men jag vet inte om den var värd sitt pris, ett ben kostade 75 spänn...
smakade som en blandning mellan hummer och havskräfta.