Idag har jag gjort något som jag aldrig gjort innan; lagade till  lutfisk. Ni vet, vita stora sladdriga bitar av fisk, som för tankarna till larver som äts i vissa delar av världen. Jag älskar fisk men inte skulle jag stoppa något i munnen som löddrar när man sköljer det. Äter man tvål? Nä, tänkte väl det. Men KM och svärmor blev glada och det var huvudsaken med middagen; glada och nöjda gäster. Alls inte svårt att laga till, så tveka inte för den sakens skull. Lägg i kallt vatten, skölj och byt vatten några gånger  (det är då det löddrar), lägg i en form, täck med folie och så 45 min i ugnen, klatt. Jag åt pytt-i-panna. Från gårdagens revben. Det är gott. Nästan så här såg min lutfisk också ut. Nästan.
Nästan så här såg min lutfisk också ut. Nästan.
 Nästan så här såg min lutfisk också ut. Nästan.
Nästan så här såg min lutfisk också ut. Nästan. 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar