söndag 12 december 2010

Tredje advent

Vad tyder det på, om man ställer sig och gör två pepparkakshus, med smält socker, kristyr och nonstop på taket, tillsammans med sin man? Alla fattar, utom jag, att det är sånt man gör med barn, inte med ens äkta hälft! Om man nu inte är väldigt sugen på att ens äkta hälft, raskt ska bli "min bästa kompis" som så många blir efter skilsmässan. Pepparkakshusen ser för j-ä-v-l-i-g-a- ut men nu är det gjort, klart, done, push exit button. Inga mer pepparkakor nu, tack.
Andra julbordet för säsongen igår och nu räcker det med julmat, tycker jag. Så, 12 december redan trött på julkäket, det blir ju bra det här. Aldrig i livet att kyckling-lasange med spenat och vitlök accepteras på julafton.
Alltså, det här med julen...kan vi inte bara snabbspola fram till 27 december? Jag är inte i så god julform just nu. Det kära trafikbolaget som jag åker med varje morgon, har ändrat i tidtabellen, fr o m imorgon. Så istället för att åka 06.18 så går nu mitt tåg 06.12. Herre guds j-ä-v-l-a-r, jag får gå upp strax efter tonåringen gått och lagt sig. Och kommer till jobbet toktidigt, 07.10 när alla andra börjar kvart i åtta. Men det är bara att tugga i sig, tack för julklappen skånetrafiken! Och JA, jag är fortfarande glad när jag kommer till jobbet. Fast lite sömnigare...

1 kommentar:

Sunna sa...

men så duktig du är som gör pepparkakshus, även om det är med mannen, jag tänker inte ens tanken