tisdag 2 augusti 2011

Välkommen in

Vi sover gott, med huvudena mot ny sänggavel. På något konstigt sätt, känns det som om sängarna blivit betydligt högre än de var innan. Jag trevar med tårna när jag sätter i fötterna på morgonen. Eller förmiddagen, hur man nu vill se det. Nu kan det snart börja igen , jobbet alltså. I alla fall, tapetseringen får vänta. Däremot funderar jag på att sy en ficka och hänga över min sidas armstöd. En sorts förvaring för boken och glasögonen. Vad tror ni om det? Någon som sytt en sådan? Pros versus cons?

7 kommentarer:

Sunna sa...

så läcker färg

Blenda sa...

Vad fina mössan och vantarna a la Pippi blev! och även din lärarkalender, jättefina och personliga broderier!

Låter jättemysigt med minisemester i Kivik!
/Blenda

En bok om dagen sa...

Håller med Blenda här ovan: finfint lärarkalenderbroderi, fin mössa, fina vantar. Fint alltihop. Och sängen också! Jag pillrar in boken under madrassen när jag har läst klart på kvällen (alternativet är att släppa boken i skallen på Vovven som sover i sin bädd på golvet vid min huvudände och det tror jag inte att han gillar), men det är helt klart mer finess med en liten sydd ficka som hänger över armstödet! Sen vet jag inte om det har med åldern att göra, men det går bättre att läsa utan glasögon nuförtiden...

Hugomamma sa...

Jag gjorde en liknande anordning till spjälsängen, när sonen var liten och jag ville läsa. För att inte ljuset skulle störa sonen så la jag tyg över kanten, mätte var knapphålen skulle vara och sydde i knappar på motsvarande sida.
Jag knäppte alltså över kanten med knappar. Fungerade väldigt bra. Kommer säkert att funka med din ficka för bok mm...

Therese sa...

Jisses så läckert! Själv ska jag hämta in en dörr alternativt en rostig plåt (om den går lacka så den inte fäller rost) och ha som sänggavel :-)

Susilull sa...

Ser inbjudande ut!
Jag sydde en "säng-reda" till dottern som saknar sängbord. Den "sitter fast" mellan madrasserna och hänger ut på sidan, har ingen bra bild men du kan kolla detta inlägget om du vill:
http://susilull.blogspot.com/2009/09/sytt-och-sett-och-lite-till.html

Ha det gott och lycka till!

Medea sa...

Vilken bra idé med sängficka. I huset på landet ska vi ha vår sängbotten i med en soffa som gavel så jag kanske också ska hitta på något...