Letar ni efter en förrätt till nyårsmiddagen? Look no further, jag bjuder på en tutorial hur man gör en piffig förrätt:
- leta upp hårt tunnbröd i rundlar, i ditt eller grannens skafferi alt. köp i affären
- koka upp vatten i en lagom kastrull och lägg ditt ugnsgaller eller annat galler på kastrullen
- låt tunnbrödet mjukna av vattenångan
- forma det kring ett glas eller annan form
- fyll korgarna med vad du vill. Tunn strimlad sallad, marinerade kräftstjärtar och lite rhode island-sås på topp alt. strimlat renkött med pepparrot och rivet äpple.
- Man kan kavla ut sconesdeg och trycka ut formar, t ex små hjärtan. Grädda som vanligt, klyv dem när de svalnat och bre på en god färskost, typ cantadou eller philadelfia-ost och lägg på en liten bit kallrökt lax. Inte detta tipset heller?? Hmmm, låt mig kolla...
- Ta samma sconesdeg och rulla in oliver, strössla över flingsalt och grädda som vanligt.
- Bottna muffinsformar eller bullformar med riven kavring blandad med smält smör. Fyll på med räkgojs: hackade räkor blandade med creme fraiche, dill, citron, och lite salt. Garnera med lite kallrökt lax och en dillvippa.
- Ta mjukt tunnbröd och bre på en god färskost, gärna med pepparrot. Lägg på skivor av kallrökt lax , rulla ihop och skär i stubbar. Garnera med liten citronskiva och dillvippa. Behöver du verkligen fler tips nu? Eller är det bara för att få mig att jobba?
1 kommentar:
Bra tips, men i år gör vi det lätt för oss och beställer sushi. Gott nytt år!
Skicka en kommentar