fredag 30 december 2011

Jag bjuder på de mest delikata förrättstips du kan önska dig. Lättgjorda och synnerligen välsmakande!


Letar ni efter en förrätt till nyårsmiddagen? Look no further, jag bjuder på en tutorial hur man gör en piffig förrätt:
  1. leta upp hårt tunnbröd i rundlar, i ditt eller grannens skafferi alt. köp i affären
  2. koka upp vatten i en lagom kastrull och lägg ditt ugnsgaller eller annat galler på kastrullen
  3. låt tunnbrödet mjukna av vattenångan
  4. forma det kring ett glas eller annan form
  5. fyll korgarna med vad du vill. Tunn strimlad sallad, marinerade kräftstjärtar och lite rhode island-sås på topp alt. strimlat renkött med pepparrot och rivet äpple.
Det var allt, gott folk. Jag har fler små förrätts-tips, om inte detta var precis just det som du letade efter.
  • Man kan kavla ut sconesdeg och trycka ut formar, t ex små hjärtan. Grädda som vanligt, klyv dem när de svalnat och bre på en god färskost, typ cantadou eller philadelfia-ost och lägg på en liten bit kallrökt lax. Inte detta tipset heller?? Hmmm, låt mig kolla...
  • Ta samma sconesdeg och rulla in oliver, strössla över flingsalt och grädda som vanligt.
  • Bottna muffinsformar eller bullformar med riven kavring blandad med smält smör. Fyll på med räkgojs: hackade räkor blandade med creme fraiche, dill, citron, och lite salt. Garnera med lite kallrökt lax och en dillvippa.
  • Ta mjukt tunnbröd och bre på en god färskost, gärna med pepparrot. Lägg på skivor av kallrökt lax , rulla ihop och skär i stubbar. Garnera med liten citronskiva och dillvippa. Behöver du verkligen fler tips nu? Eller är det bara för att få mig att jobba?



1 kommentar:

Pernilla sa...

Bra tips, men i år gör vi det lätt för oss och beställer sushi. Gott nytt år!