söndag 18 oktober 2009

Söndagsbak

Pitabröd: 5 dl varmt vatten, 25 gr jäst, lite salt och ca 12 dl vetemjöl. En del blåste upp sig i ugnen och blev helt ihåliga medan andra var lite segare och blev plattare. Vi fyllde dem med kebabkött och grönsaker och mumsade i oss. Gjorde också en plåt med skorpor - inte med apelsinskal och mandel, hade varken det ena eller det andra hemma- utan följde receptet men bytte ut pärlsockret till brun farin istället. Skorporna ska, efter torkningen ut och resa. De ska ända till Blekinge och Ravenvalley. Tro dé...

3 kommentarer:

Sunna sa...

mmm va gott, nu blev jag hungrig och har 3 tim kvar på jobbet

Mia sa...

Dæven dutten, vilken bakenergi du har fått !! Det ena ser ju bara mer läckert ut än det andra. Hade faktisk planer om att baka skorpor idag, allt inköpt och ståendes på köksbänken, färdigt att baka, men var tog insatslusten vägen?? Nya tappra fösok till nästa helg :)

eva sa...

ser ju så gott ut ! har du provat med specialvetemjöl ?

Ha det gott !