Först plocka och rensa därefter koka sylt. Det är en av sommarens nöjen! Det är lätt som en plätt också. Jag använde syltsocker och det är ju bara att varva bär och socker, långsamt hetta upp det och så klatt! Nästa gång ska jag dock ha i lite vatten också. Sylten blev lite väl geleéig. I år kokade jag på nästan fem kilo bär och det blev 10 burkar, typ honungsburkar. I ena koket hade jag med en vaniljstång som jag sen klippte i fem bitar och la ner i burkarna. I de andra fem burkarna la jag lite grovmalen kardemumma.
Det luktar så gott i köket när man kokar sylt! Det luktade dock inte så gott nästa dag när jag skulle grädda scones. Det andra koket kokade över på spisen och rann ner i spjället och ner i ugnen. Hela köket blev fullt med rök. Men gott blev det, nybakade scones med hemkokt jordgubbssylt!
2 kommentarer:
Va gott det låter,att blanda i
vanilj o kardemumma...
det ska testas.
Tack för tippset !
Låter gott , blev sugen på våfflor med sylt och glass/vispgrädde.Mums!
Bente
Skicka en kommentar