Denna söndag en skorp-söndag. Jag bakade två plåtar, med två olika smaksättningar på sockret. Först amarettoskorpor med illandes grönt pärlsocker och därefter bruna skorpor. Till de bruna skorporna använde jag brunt strö-farin. När jag var liten och hälsade på mina kusiner, hade de brunt farin på filmjölken och jag minns det som ruskigt läskigt. Då köpte man farinet i en ljusbrun fyrkantig plastburk med mörkare brunt lock och det var alltid bara en enda stor klump i burken.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Ja, visst var det konstigt med farinsockret! Det var jämt en stor klump, helt omöjlig att göra något av! Undrar vad de har kommit på om sockret som gör att det är hanterbart numera?? ;-)
Det finns faktiskt två sorters farin numera ett torrt och ett fuktigt, men den bruna burken är borta.
Min mamma bakade sirapslimpor med brun farin som kom ur såna burkar, därför har jag bara goda minnen av sockret..Ditt foto av skorporna var helstiligt. Hade aldrig kunnat gissat att det gröna var pärlsocker om jag inte läst..Säkert jättegoda :)
Så läckra de ser ut, jag fick provsmaka pepparkaksskorpor i helgen, urgott med te till.
Skicka en kommentar